Ulykken der slog min bedste veninde ihjel – gav mig PTSD.

 

Jeg troede kun, at det var soldater, der havde været sendt i krig, der kunne rammes af lidelsen PTSD.

 

Jeg kan ikke selv styre mine tanker og sanser længere. Lydene, lugten af bil os, og brændte dæk, minderne fra ulykken – EJER mig, og bestemmer helt selv, hvor og hvornår de sætter ind. Minderne gør, at jeg bliver sendt direkte på kogepladen igen og igen og igen. Jeg ville ønske, at det aldrig var sket. At jeg bare kan få fred – så jeg kan glemme.

Som menneske er jeg blevet temmelig anderledes end jeg var før.

Jeg har en ubeskrivelig uro på indersiden, er blevet rastløs og irriterer mig over mindre ting, hvor jeg snerrer og skælder ud på mine nærmeste. Jeg er konstant i beredskab, hjertebanken, jeg farer sammen over f.eks. høje lyde, jeg har næsten altid hovedpine, ondt i nakken og en følelse af at min hals strammer sammen.

Mine mareridt (sovende eller i vågen tilstand) starter ofte med netop det øjeblik, hvor lyden af biler crasher sammen, mine venner der skriger….. inkl. mig selv, synet af ansigtet (helt tæt på) på min bedste veninde der er helt livløs ved siden af mig i bilen, lyden fra mig selv – der skriger hendes navn, lyden af dyb stilhed, lyden af endeløs gråd. Følelsen af at være fuldstændig ude af mig selv –  lyden af ambulancernes sirener, og lyden af paniske mennesker der snakker, vender tilbage igen og igen. Jeg ikke bare husker tilbage på ulykken – jeg er med i den, en del af den …. Hver dag.

At jeg har PTSD –  er der ikke ret mange, der ved. At fortælle det, kræver en forklaring…. Og forklaringen sætter mig direkte tilbage til ulykken. Jeg undgår helst høje lyde og lugten af bil os. Bare synet af katastrofeblink, eller lyden af en der skriger, eller bare fjernsynet kan sætte det hele i gang. Min krop genoplever den samme ulykke hver dag.

Kan du hjælpe mig ?

Kærligst Katrine

 

Ovenstående fortælling er Katrines, som er bare en ud af rigtig mange beskrivelser som jeg får fra PTSD-ramte.

Katrine købte et 10 turs klippekort hos mig sidste år, og har det i dag meget bedre.

Jo før du får hjælp mod din PTSD, jo hurtigere bliver du rask igen.

PTSD-reaktionen er vores alarmberedskab.

Hver dag søger hundredvis af danskere desperat en løsning på deres PTSD på de sociale medier. Men ofte virker det som en jungle, at finde den rette hjælp.

Der er som regel en årsag gemt i underbevidstheden, når kroppen reagerer anderledes. Kroppens reaktioner er en sladderhank, og ofte skal der løsnes op for de blokeringer der har sat sig, som forhindrer os i at leve vores liv fuldt ud, som vi inderst inde ønsker det.

 

 

 

Jeg har haft gode oplevelser med, at hjælpe PTSD-ramte af med de grundlæggende chok, hændelser, overbevisninger og begrænsninger, der er forbundet med lidelsen, så der ikke blot ”lægges låg på” – men der imod afkoder årsagen til PTSD.

Jeg arbejder ud fra at hvert enkelt symptom i forbindelse med PTSD, har hver sin årsag. Og jeg har dygtig gjort mig i behandlingsforløb mod PTSD, samt speciale i årsags behandling