Har jeg stress ?

Jeg trænger til at holde ferie fra mit eget liv ?

 

Kære Janne

”For nogle måneder siden, gik det helt galt for mig. Jeg kunne ikke skelne den ene dag fra den anden, jeg var bare træt, havde ingen energi – overhovedet, og det eneste jeg havde lyst til, var at sove. Jeg havde en konstant uro i kroppen, hjertebanken. Kontrollen over at skulle holde styr på det hele, begyndte at glippe, og jeg snerrede af mine nærmeste når ”de forstyrrede mit kontrolpanel”. Jeg havde simpelthen hverken tid, overskud eller energi til at tage mig af dem.

Når jeg tænker over det, havde jeg haft det sådan her længe, – skrantet med hovedpine, forkølelse, hæshed og ondt i halsen, og haft influenza lignende symptomer. Men denne gang for nogle måneder siden, kunne jeg næsten ikke være i mig selv.

Alt ramlede sammen – jeg glemte aftaler, og jeg følte mig fuldstændig trængt op i en krog. Jeg overvejede at tage en sygedag, men hver dag langt ud i fremtiden syntes at være for vigtig med aftaler, deadlines og møder.

Bægeret flød helt over, da jeg skulle parkere bilen på parkeringspladsen ved mit arbejde. En mand i bilen bag mig virkede temmelig utålmodig. Imens jeg bakkede frem og tilbage et par gange for at holde rigtigt. Jeg kunne nærmest mærke hans utilfredshed med, at han nu skulle vente de ekstra sekunder, det ville tage mig at få parkeret. Da bilen var parkeret brød jeg helt sammen – tårerne løb bare ned af kinderne på mig.

Det var dråben, jeg følte mig presset fra alle sider. Jeg tog tre dybe indåndinger, tørrede mine øjne, steg ud af bilen og smilede til en forbipasserende. En overlevelses mekanisme som jeg tager på, før jeg tager på arbejde, med frygten om at kunne miste mit job.

Ovenstående fortælling kommer fra Birgitte på 43 år, hun er bare en ud af rigtig mange beskrivelser fra stress-ramte.

Jo før du får hjælp mod din stress, jo hurtigere bliver du rask igen.

De fleste der har været ramt af stress siger, at de ville ønske at de havde taget det i opløbet – før de blev sygemeldt, før de mærkede på deres egen krop – at de bare ikke kunne mere.

Stress-reaktionen er vores alarmberedskab. Hvis kroppen igennem længere tid, er i konstant beredskab, kan det være skadeligt. Længerevarende eller gentagne stressperioder kan med tiden være årsag til depression og hjerte-kar-sygdomme.

Hver dag søger tusindvis af danskere desperat en løsning på deres stress på de sociale medier. Men ofte virker det som en jungle, at finde den rette hjælp.

Når jeg arbejder mennesker ud af stress, er mit hovedfokus via hypnose og terapi, at screene kroppen for de grundlæggende chok, overbevisninger og begrænsninger, der er forbundet med stress, så der ikke blot ”lægges låg på” – men der imod afkoder årsagen til stress, samt styrker det enkelte menneske, til at kunne spotte ethvert stress-symptom på lang afstand, og derved kunne tage det i opløbet, før stress banker på igen.

Der er altid en årsag, når kroppen reagerer anderledes. Jeg arbejder ud fra, at hvert enkelt symptom i forbindelse med stress, har hver sin årsag. Jeg har dygtiggjort mig i behandlingsforløb mod stress, samt speciale i årsagsbehandling.